2 Φεβρουαρίου 2010

ΠΕΡΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ

του Λευτέρη Πουπουλίδη


Διαβάζοντας και παρακολουθώντας όταν μπορείς έστω για λίγο τον ημερήσιο τύπο της Τουρκίας,

ενημερώνεσαι για γεγονότα και τοποθετήσεις αρμόδιων, τα οποία μερικές φορές σε εκπλήσσουν και άλλες φορές ξεπερνούν τις σχεδόν εδραιωμένες πεποιθήσεις, απόψεις, προκαταλήψεις και την οποία φαντασία σου έχει απομείνει. Θα σας περιγράψω συνοπτικά 3-4 γεγονότα και δηλώσεις αρμόδιων στην γείτονα χώρα, για καλύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας και του τρόπου σκέψης των μηχανισμών εξουσίας στην Τουρκία τα οποία συνήθως τις ξεχνάμε πολύ γρήγορα η τις αγνοούμε .Τον περασμένο Νοέμβριο μετά από δημοψήφισμα στην πανέμορφη Ελβετία σχετικά με την απαγόρευση μόνο της επέκτασης των μιναρέδων στα υφιστάμενα τζαμιά της χώρας, ο ισλαμιστής πρωθυπουργός κ. Erdogan ανέλαβε όπως συνηθίζει τελευταίως την σημαία στην προάσπιση των ομοθρήσκων του που τους θεωρεί μονίμως αδικημένους, επιτιθέμενος κατά τις Ελβετίας λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα των Άλπεων, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως συνηθιζουν στην γείτονα χώρα να έχουν πάντα επιλεκτική μνημη, ξεχνούν ότι η χώρα τους είναι τώρα μια μουσουλμανική κατά 99,8 % , γεγονός που το θεωρούν μεγάλη πρόοδο και νιώθουν ασφάλεια … επειδή οι Χριστιανοί αν συνέχιζαν στην Τουρκία !!(Λες και πήγαιναν σχολείο και παρακολουθούσαν μαθήματα …) δεν θα ηταν σήμερα κράτος-έθνος όπως ομολόγησε πέρσι και ο υπουργός εθνικής άμυνας κ. Vecdi Guler. Ξεχνούν συνειδητά οι περισσότεροι πολιτικοί και ο κίτρινος τύπος σκόπιμα, το ότι το 1920 αριθμούσε περίπου 2.000.000 Χριστιανούς η καθ υμάς Ανατολή, δηλαδή το 21 % περίπου του συνολικού πληθυσμού και εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους σταδιακά βάσει σχεδίου με τους γνωστούς τρόπους, πάντοτε στα γνωστά πλαίσια του σεβασμού…των αλλόθρησκων και των μειονοτήτων με την άψογη εφαρμογή των δημοκρατικών και ουμανιστικών…πολιτικών που εφάρμοσαν πιο συστηματικά από το 1923 και οι εναπομείναντες Χριστιανοί δεν υπερβαίνουν πλέον σήμερα το 0,02 % του συνολικού πληθυσμού από το 21% που ήταν στην αρχές του προηγούμενου 1) Πριν περίπου 11 χρόνια ο κ. Erdogan όταν ήταν ακόμη δήμαρχος της Κων/πολης, σε ομιλία του στην πόλη Siirt που βρίσκεται στην Νοτιοανατολική Τουρκία, επειδή απλώς ανέφερε ότι η μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας και οι (kubeeler migferimiz) του απαγορεύτηκε ισοβίως με απόφαση του (ονομα-μαλλον εθνικης ασφαλειας?) δικαστηρίου η δυνατότητα να πολιτεύεται και καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση και εξέτισε την ποινή του για 4 μήνες έγκλειστος στις φύλακες της Σηλυβρίας. Μετά δε από μερικά χρόνια κατόπιν πίεσης των Δυτικών ακυρώθηκε αυτός ο αντιδημοκρατικός αποκλεισμός. Νομίζω ότι στην χώρα σου να καταδικάζεσαι ισοβίως !! για απαγγελία σε πολιτική ομιλία ενός και μόνο ποιήματος με θρησκευτικό περιεχόμενο από τους ίδιους ομοθρήσκους σου και μετά από την Δύση να ζητάς και τα ρέστα για δήθεν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων νομίζω μόνο σαν ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού και κυνισμού θα μπορούσε να εκληφθεί. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν στην Τουρκία ο πληθυσμός είχε τάση μείωσης όπως στην Δυτική Ευρώπη και εισέρεαν στην χώρα Χριστιανοί όχι ισάριθμοι !! αλλά έστω μόνο το 10-20% των Μουσουλμάνων αντίστοιχα που καταφθάνουν στην Ευρώπη και ζητούσαν να κτίσουν μερικές νέες εκκλησίες. Θα άρχιζε χωρίς καθυστέρηση ο ιερός πόλεμος κατά των άπιστων και γκιαούρηδων που επιβουλεύονται την ακεραιότητα της χώρας !! με αξιοθαύμαστη σύμπλευση και ομόνοια από τους κοσμικούς και φονταμενταλιστικους κύκλους. Πρώτη και καλύτερη από όλους η μιλιταριστική και διπλωματική γραφειοκρατία θα διέβλεπε άμεσα τα ύπουλα σχέδια διαμελισμού !! του έθνους από τα φερέφωνα και πράκτορες των Δυτικών δυνάμεων. Οι δε ακροδεξιοί γκρίζοι λύκοι, οι εθνικιστές όλου του πολιτικού φάσματος με πρώτο το σοσιαλφασιστικο C.H.P (Λαϊκό κόμμα) των απερίγραπτων Deniz Baykal και Onur Oymen θα είχαν αναλάβει δράση με στρατιωτικές και παραστρατιωτικές ενέργειες για την σταδιακή φυσική και ψυχική εξόντωση των άπιστων αλλόθρησκων και εχθρών του έθνους.

Έχουν την προαπαιτούμενη εμπειρία από το 1914 - 1942 – 1955 για τους διωγμούς και την εξόντωση των αυτοχθόνων Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, καθώς επίσης και το κυνήγι των Τούρκων δημοκρατών τις περιόδους των στρατιωτικών πραξικοπημάτων.
Η δε πλειοψηφία των ισλαμιστών εκτός εξαιρέσεων που τόσα χρόνια διαμαρτύρεται ότι είναι θύματα του
κεμαλιστικου μιλιταρισμού και δικαστικού κατεστημένου, θα διέβλεπαν επίσης μια ανήθικη νέα σταυροφορία των γκιαούρηδων και θα καλούσαν όλους τους πιστούς σε ιερό πόλεμο για να μην χαθούν οι κατακτήσεις του σπαθιού και κινδυνέψει η πίστη.
Εδώ και 39 χρόνια από το 1971 έχουν κάνει το παν με δικαστικά πραξικοπήματα και άθλιες μεθοδεύσεις ανατολίτικης κουτοπονηριάς και παζαριού, για να μην επιτρέψουν την επαναλειτουργία της μοναδικής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης καταδικάζοντας το Πατριαρχείο σε αργό αφανισμό βάσει σχεδίου που υλοποιούν σταδιακά από το 1923 και ζητούν αδιάντροπα και αμοιβαιότητα για ποιο πράγμα άραγε ?? 2) Πριν περίπου 13 χρόνια επειδή τόλμησε μια βουλευτής του κόμματος Fazilet του Ερμπακαν, η κ. Merve Kavakci να εμφανιστεί με μαντίλα στην βουλή έγινε χαμός!! Είχαν καταλάβει τα έδρανα μπροστά από το προεδρείο της Βουλής όλοι οι βουλευτές του C.H.P φωνάζοντας ρυθμικά ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος και κοσμική θα παραμείνει, ο δε τότε πρωθυπουργός Ecevit είχε χαρακτηρίσει την είσοδο της Kavakci με μαντίλα στην βουλή ως πρωτόγνωρη πρόκληση κατά της υπόστασης του κράτους. H υποκρισία, η διπροσωπία και το απύθμενο θράσος σε αυτήν την χώρα δεν έχει όρια!! Από την μια να εμποδίζεις να εμφανισθεί στα έδρανα του κοινοβουλίου την εκλεγμένη ομόθρησκη βουλευτίνα σου, επειδή εμφανίσθηκε με απλή μαντίλα και από την άλλη να το παίζεις προστάτης των δήθεν καταπιεσμένων ομοθρήσκων σου στην Δυτική Ευρώπη όπου υπάρχουν 8.000 περίπου τζαμιά και συνεχεία κτίζονται νέα πως θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ?

Αν οι εξουσιαστές στην γείτονα χώρα έβλεπαν μέσα σε ένα ορίζοντα 5-10 ετών σε ένα πληθυσμό 72 εκατομμυρίων έστω υποθετικά 1-2 εκατομμύρια νέους Χριστιανούς, θα ξεκινούσε ο νέος αγώνας εθνικής ανεξαρτησίας !!! με συνέπεια να είχαμε και άλλες χιλιάδες Χριστιανών νεκρούς και προσφυγές από τις πάντοτε ειρηνικές επιδρομές !!! των γκρίζων λύκων και των φονταμενταλιστικών κύκλων με την ευγενή και πατριωτική …στήριξη και καθοδήγηση του πρόθυμου να προσφέρει στους μιλιταριστές και στο βαθύ κράτος της υπηρεσίες του έμπειρου σε προβοκάτσιες, του τύπου της γείτονας χώρας (Hurriyet – Vatan – Tercuman – Milli Gazete κλπ ) όπως έκαναν και τις γνωστές προβοκάτσιες το 1955 στα Σεπτεμβριανά, με τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον Ελληνισμό της Κων/πολις. 3) Στην χώρα σου που είναι μουσουλμανική κατά 99,8 % που αντί να προβληματιστείς αν είχες λίγο ήθος το θεωρείς και στοιχείο υπερηφάνειας !! δεν επιτρέπεις στα πανεπιστήμια σου να παρακολουθούν οι κοπέλες τα μαθήματα με μαντίλα .Εάν μια Ευρωπαϊκοί χώρα αν τολμήσει να απαγορέψει την μαντίλα στο πανεπιστήμιο τότε το θεωρείς παραβίαση θρησκευτικής ελευθερίας, χωρίς να ντρέπεσαι καθόλου το παίζεις από θύτης - θύμα. Δεν κοιτάζεις πρώτα το σπίτι σου και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις σου πριν προσπαθήσεις να αποπροσανατολίσεις τον ευκολόπιστο και παραπληροφορημένο λαό σου. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι και οι κορυφαίοι ηθοποιοί της υποκριτικής και της στυγνής διπλωματίας μερικές φορές μοιάζουν δίπλα τους ερασιτέχνες …όπως ο Μετερνιχ και ο Κισσιγκερ.

4) Ξέχασαν δε επίσης στο κόμμα της εξουσίας το A.K.P ότι πριν περίπου 8-9 μήνες μόνο για 1 ψήφο στο Συνταγματικό δικαστήριο, γλίτωσαν το οριστικό κλείσιμο του κόμματος τους. Με ψήφους 6-5 συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι σήμερα διαφορετικά με ψήφους 7-4 θα είχαν απαγορευθεί και θα ίδρυαν νέο κόμμα με ότι αυτό συνεπάγεται κυρίως στην οικονομία. Το βασικό επιχείρημα βέβαια που επικαλέστηκαν για να το κλείσουν οι δικαστές, είναι ότι το A.K.P αποτελεί απειλή για το κράτος επειδή είναι εστία (odak) φονταμενταλιστικων ενεργειων…

Για δε τους αιθεροβάμονες και ουτοπιστές που νομίζουν ότι με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αλλάξουν συμπεριφορά και νοοτροπία και θα σεβασθούν αποφάσεις κοινοτικές και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα θέλω να τους επισημάνω μόνο ένα πράγμα. Τώρα που είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα για να δείξει έστω για λίγο κάποιο καλό πρόσωπο δεν συμμορφώνεται με τις στοιχειώδης υποχρεώσεις της που απορρέουν από τα πρωτόκολλα, όπως για παράδειγμα είναι το άνοιγμα των λιμανιών στα πλοία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αν κάποτε γίνει πλήρες μέλος και θα έχει ενταχθεί πλήρως στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς επειδή το προωθεί βασικά ο Αγγλοσαξονικός παράγοντας και η μοιρολατρική ελληνική πολιτική τάξη απλώς ακολουθεί παθητικότατα, με τους πανούργους διπλωμάτες της και με τους πολυάριθμους κοινοτικούς υπαλλήλους της, πλαισιώνοντας τα θεσμικά όργανα στην Ε.Ε. θα ζητάει κυρίως από τους γείτονες της και ότι δεν έχει ζητήσει μέχρι τότε, υπηρετώντας πάντα πιστά (ανεξαρτήτως κομμάτων που θα κυβερνούν) την νεοθωμανική επεκτατική πολιτική που εφαρμόζεται ήδη με παραλλαγές από την περίοδο Ozal.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα