23 Απριλίου 2009

Παγωμένο πλάνο

Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Σαν παγωμένο κινηματογραφικό κάδρο μοιάζει η στάση της Αθήνας και της Λευκωσίας απέναντι στην Αγκυρα και την ευρωπαϊκή προοπτική της. 


Σε πείσμα των καιρών και κυρίως προς την εκπεφρασμένη αλλαγή στάσης βασικών εταίρων, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, που υποστηρίζουν πλέον την ειδική σχέση με την Τουρκία, η Αθήνα και η Λευκωσία επιμένουν στην αναχρονιστική θέση της πλήρους τουρκικής ένταξης, όταν αυτή ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ε.Ε. και, επομένως, και απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα. 

ΤΟ ΠΛΕΟΝ αξιοπερίεργο είναι ότι η Αθήνα και η Λευκωσία ξεχνούν επιμόνως να εντάξουν στην παγωμένη θέση της πλήρους ένταξης της Τουρκίας, τον χρονικό παράγοντα της ικανοποίησης των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της Τουρκίας. Οι υποχρεώσεις αυτές πρέπει να ικανοποιηθούν τώρα, τον προσεχή Δεκέμβριο, σε κάποια χρονική στιγμή της ενταξιακής διαδικασίας ή στο τέλος αυτής; 

ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ βασικά αυτά ερωτήματα δεν έδειξαν να απασχολούν την ελληνική και την κυπριακή ηγεσία. Το μόνο που επαναλάμβαναν επιμόνως είναι η «πίστη» τους στο δόγμα «πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.».

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα