7 Απριλίου 2009

Θερμή συνάντηση Ομπάμα-Βαρθολομαίου

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας, μετά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

«Ως Οικουμενικό Πατριαρχείο είμαστε πολύ περισσότερο αισιόδοξοι και για τη Χάλκη και γενικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Η συνάντηση κράτησε περίπου 15 λεπτά και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο του Αμερικανού προέδρου στην Κωνσταντινούπολη. Παρών ήταν επίσης ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ραμ Εμμανουέλ, ενώ τον Πατριάρχη συνόδευσε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο για όσα είπε για την Χάλκη, χθες, από το βήμα της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνελεύσεως και του εξήγησε ότι η λειτουργία της Σχολής είναι μια ουσιαστική ανάγκη του Πατριαρχείου.

«Πρέπει οπωσδήποτε αυτός ο θεσμός να ανανεώνει τα στελέχη του και να εκπληρώνει τη μεγάλη αποστολή του, με τους διάλογους με τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες, με το διάλογο που έχουμε εγκαινιάσει τα τελευταία 20 χρόνια με τις άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες», ανέφερε αργότερα ο Πατριάρχης για τα όσα είπε στον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο Ομπάμα για τη στήριξη που δίνει στην Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

«Εμείς ως Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικώς, εδώ και πολλά χρόνια τώρα, αυτό κάνουμε», είπε ο Πατριάρχης.

Ο πρόεδρος ήταν «πολύ απλός, πολύ φιλικός, ταπεινός, μου έκανε εντύπωση η απλότητα του», είπε ο Πατριάρχης και προσέθεσε ότι ο πρόεδρος χάρηκε όταν «τον συνεχάρην διότι η ομάδα του, της Βόρειας Καρολίνας, κέρδισε χθες στον αγώνα Μπάσκετ». «Εντυπωσιάσθηκε πώς το ήξερα και χάρηκε πολύ, γέλασε, με ευχαρίστησε και μέσα σε αυτή την ευχάριστη ατμόσφαιρα χωριστήκαμε», είπε ο Πατριάρχης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 7 Απριλίου 2009
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&la=1&artid=4510973&ct=2

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα