4 Αυγούστου 2009

Παπανδρέου: δίκαιος ο αγώνας των Παλαιστινίων

Τρίτη 4 Αυγούστου 2009
Την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο «δίκαιο» αγώνα των Παλαιστινίων για μία ενωμένη και ελεύθερη Παλαιστίνη που θα ζήσει ειρηνικά, εξέφρασε ο Γ. Παπανδρέου από το βήμα του συνεδρίου της Φατάχ στη Βηθλεέμ, τονίζοντας ότι η λύση δεν μπορεί να έλθει με τα όπλα και ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να μιλήσουν με μία φωνή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τους ιστορικούς δεσμούς του παλαιστινιακού και του ελληνικού λαού, αλλά και τις σχέσεις του Γιάσερ Αραφάτ με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Οι κοινές μας αξίες μας οδηγούν στο να διεκδικήσουμε μια ενωμένη και ελεύθερη Παλαιστίνη που θα μπορέσει να ζήσει εν ειρήνη», τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Διατυπώνοντας το ερώτημα αν υπάρχει ελπίδα για επίλυση του Παλαιστινιακού, έδωσε την απάντηση ότι η ελπίδα υπάρχει από την παρουσία τόσων συνέδρων από όλα τα μέρη της γης.

Επίσης, υπενθύμισε την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Κάιρο, από όπου έτεινε χείρα φιλίας στον μουσουλμανικό κόσμο, και τόνισε ότι η νέα διακυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητά για έναν συμβιβασμό και αυτό είναι μία ακόμη ελπίδα.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η λύση δεν μπορεί να έλθει με τα όπλα και ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να μιλήσουν με μία φωνή.

Απευθυνόμενος στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο Γιώργος Α.Παπανδρέου σημείωσε ότι τον υποστηρίζει και προς τους συνέδρους τόνισε ότι «είμασταν μαζί, είμαστε μαζί και θα είμαστε μαζί».

Ελπίζω ότι θα βρεθούμε μαζί σε ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο και ειρηνικό παλαιστινιακό κράτος, υπογράμμισε ο Παπανδρέου κλείνοντας την ομιλία του στο συνέδριο της Φατάχ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής με τον οποίο συζήτησε τις εξελίξεις στο Ισραήλ και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς για την εξωτερική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4529976&ct=2

RSS FEEDS | ©2008 Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη A.E

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα