29 Οκτωβρίου 2011

Ανοικτή Επιστολή προς τον κύριο Πρόεδρο Απόστολο Κακλαμάνη





Ανοικτή Επιστολή προς τον κύριο Πρόεδρο
Απόστολο Κακλαμάνη



Με αφορμή την προχθεσινή κριτική επίθεση που ασκήσατε στην βουλή προς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισα να σας στείλω αυτή την επιστολή για να σας διαβιβασω
τις ανησυχίες μου σχετικά με την οικονομική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί στον Ελλαδικό χώρο. Και με σκοπό να σας επιστήσω την προσοχή σχετικά με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου.

Κύριε πρόεδρε εσείς που θέλετε να εμφανίζεστε ως θερμός υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ομαλής δημοκρατικής πορείας αυτού του τόπου θα έπρεπε ο ίδιος να καταψηφίσετε το μνημόνιο τις 21ς Ιουλίου, αλλά και το πολυνομοσχέδιο που το ψηφίσατε σύσσωμοι, με μοναδική τιμητική εξαίρεση τη Λούκα Κατσέλη. 

Το πολυνομοσχέδιο αυτό δυστυχώς ανοίγει τον δρόμο για να μειωθούν στο μισό και λιγότερο όλοι οι μισθοί, να γίνουν όλες οι συντάξεις τρία και τέσσερα εκατοστάρικα ώστε μεσω αυτής της κινεζοποίησης του πληθυσμού να αυξηθούν οι όροι κερδοφορίας χρηματιστηριακού κεφαλαίου και επιπροσθέτως να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία στους ξένους. Δυστυχώς το πολυνομοσχέδιο αυτό θα μεταβάλει την χώρα μας σε μια σύγχρονη αποικία του Γαλλο-Γερμανικού άξονα.
Πιστεύω ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου δεν έχει καμία νομιμότητα από τον λαό για να μας δέσει στο άρμα του Γαλλο-Γερμανικού άξονα και να μας οδηγήσει στην υποτέλεια χωρίς την νωπή έγκριση του λαού. 

Για την κακοδαιμονία αυτού του τόπου επί σειρά ετών καλλιεργήθηκε μια προπαγάνδα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι αυτοί είναι οι υπαίτιοι αυτής της χρεοκοπίας. Κατά συνέπεια η στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων οδήγησε σε ένα πογκρόμ από την κυβέρνηση. Πρώτον με την παράνομη περικοπή και κατάργηση των επιδομάτων τους. Δεύτερον, ο άλλος τρόπος αφαίμαξης, έγινε με την παρακράτηση του τρια τοις εκατό για “ανέργους και για αναξιοπαθούντες” με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011, το ίδιο με την επιβολή φόρου μειώνοντας το αφορολόγητου εισοδημα.

Δεν αρκούσε μόνον αυτό έπονται και άλλες κρατήσεις από την ΔΕΗ και το μπιλετάκι από την εφορία, αύξηση του ΦΠΑ 13% και 23% και το περιβόητο “ενιαίο μισθολόγιο” που θα χάσουμε αλλά 600 ευρώ το μήνα.
Πως θα αποπληρώσουμε τα δάνεια και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας με όλες αυτές τις μειώσεις?
Έχουμε επίσης την εφεύρεση κάποιων ευρηματικών μυαλών ,την “εφεδρεία”, η οποία είναι παράνομη και αντί-συνταγματική και στρέφεται στους δημοσίους υπαλλήλους,πετωντας τους στο καλάθι των αχρήστων,χωρις αποζημίωση και χωρίς καμμία εξασφαλιση για αξιοπρεπή διαβίωση μετά απο δεκαετίες δουλιάς στις υπηρεσίες τους. 

Ένας εργαζόμενος που θα τον βγάζουν στην “εφεδρεία” αν συνταξιοδοτηθεί θα εισπράξει το μισό του μισού από τον μισθό του από ότι δικαιούται. Σε αυτήν την περίπτωση το εύλογο ερώτημα μου είναι γιατί συνεχίζουν να κάνουν αυτές τις υπέρογκες κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία εφόσον δεν πρόκειται να ανταποδώσουν στους εργαζόμενους ούτε το εφαπαξ αλλά ούτε και έναν αξιοπρεπή συνταξιοδοτικό μισθό, τότε όλα αυτά τα χρόνια τις κρατήσεις που μας έκαναν να μας τις επιστρέψουν για να απευθυνθούμε σε κάποια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία ο καθένας από εμάς.

Κύριε πρόεδρε,
Το ερώτημα μου είναι ότι το πογκρόμ που υφιστάμεθα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μαζί με την υποτελή σχέση της με την τρόικα αν το επικροτείται. 

Με την αφορμή που ο πρωθυπουργός της χώρας μας είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα μου επιτρέψετε να προσθέσω στην επιστολή μου, ότι είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που προδίνει η Σοσιαλιστική Διεθνής την εργατική τάξη και σε Ευρωπαικό επίπεδο. Να υπενθυμίσω ότι η πρώτη προδοσία έγινε με την αποστασία του Κάουτσκι το 1915. Τότε που έθεσε το δίλημμα η Ρόζα Λούξεμπούργκ “Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα”.
Τώρα είναι η δεύτερη φορά που η σοσιαλδημοκρατία μας ρίχνει στο πλέγμα του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου.
Κύριε πρόεδρε δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω.

Με εκτίμηση
Γιώργος Μπατζάς Αθήνα 23/10/2011






Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα