1 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκική οργή για μνημείο τής Γενοκτονίας τών Ασσυρίων...




Με τη Γενοκτονία τών Ασσυρίων το δίσκελο Οθωμανία-Τουρκία συμπληρώνει το καρέ τής φρίκης με το οποίο γέμισε με πτώματα το διάβα του. Ασσύριοι, Αρμένιοι, Πόντιοι, Έλληνες-Ελληνοκύπριοι. Όμως οι απόγονοι τών λαών που σφαγιάστηκαν από τούς κάθε εποχής τουρκομουσουλμάνους δεν ξεχνούν. Και κάθε τόσο τούς χαστουκίζουν παγκοσμίως.
Έτσι, αναμενόμενη ήταν η οργή τού τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αντιδρά ως δεχόμενο ηλεκτροσόκ (η υπερ-αντίδραση τής ενοχής…) όταν κάποιος κατηγορεί τη χώρα για γενοκτονία…
Αυτή τη φορά το πλήγμα ήρθε από τη μακρινή Αυστραλία, από ένα προάστιο τού Σίδνεϊ, οι αρχές τού οποίου… τόλμησαν να δυσαρεστήσουν την Άγκυρα κάνοντας τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου που ως θέμα έχει τη γενοκτονική σφαγή τών Ασσυρίων από τούς Τούρκους.  
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναμάσησε τα συνήθη, για διαστρέβλωση τής Ιστορίας και για κακές υπηρεσίες στην ανάπτυξη τών διμερών σχέσεων, από άτομα που "επιθυμούν να δηλητηριάσουν τις τέλειες σχέσεις Τουρκίας-Αυστραλίας"! Και χαρακτήρισε ως "απαράδεκτη εξέλιξη" την ύπαρξη τέτοιων απόψεων και μάλιστα σε ομοσπονδιακό αυστραλιανό επίπεδο. Και κάλεσε την τοπική και την ομοσπονδιακή πολιτική ηγεσία τής Αυστραλίας "να μην πέφτει θύμα ατόμων που επιθυμούν να σπείρουν το σπόρο τού μίσους και τής εχθρότητας". 
Η Τουρκία, δυστυχώς, δεν διαθέτει ακόμη την πολιτική ωριμότητα να αντιμετωπίσει την αιμοβόρα Ιστορία της κατάματα και να τη συζητήσει σε κοινωνικό επίπεδο με πάσα ειλικρίνεια αλλάζοντας, ειλικρινώς, την πολιτική της προς το ανθρωπινότερο. 
Πηγή: defencepoint.gr

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα