30 Απριλίου 2010

v4.ethnos.gr - Γλίτωσε το κράτος, πτωχεύει ο λαός - αποψεις , αρθρογραφoi , δελαστικ

v4.ethnos.gr - Γλίτωσε το κράτος, πτωχεύει ο λαός -

του Γ. Δελαστικ

O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ   

Μια απίστευτη εξέλιξη ήρθε να ενισχύσει τον αγώνα των Πομάκων για την αναγνώριση της ιδιαιτερότητάς τους. Δυστυχώς, όχι από την Ελλάδα, αλλά από την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός της χώρας που επεξεργάζεται και προωθεί την πολιτισμική γενοκτονία μας, σε δηλώσεις του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του αλλά και στα τουρκικά ΜΜΕ, μεταξύ των μειονοτήτων της Τουρκίας, αναγνώρισε για πρώτη φορά τους Πομάκους, ως μη Τουρκική ομάδα, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε κατώτερο επίπεδο από την Τουρκική εθνική ομάδα. Συγκεκριμένα, δήλωσε «επιθυμούμε να άρουμε όλες τις δυσκολίες, ώστε να μην υπάρχει μέσα στην Τουρκία των 72 εκ. κατοίκων η ανώτερη εθνική ταυτότητα του Τούρκου και οι κατώτερες των Λαζών, τωνΚούρδων, των Κιρκασίων των Πομάκων και των άλλων ομάδων».
Πραγματικά, στην Τουρκία συμβαίνουν συγκλονιστικές αλλαγές και κανείς δεν περίμενε να ακουσθεί από στόμα Τούρκου πρωθυπουργού αυτή η φράση. Τη στιγμή που στην Ελληνική Θράκη κυβερνήσεις, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες κρύβονται και στρουθοκαμηλίζουν απέναντι στο Πομακικό, μόνο και μόνο για να έχουν τα εύσημα και τις ψήφους των εθνικιστών, στην ίδια την Τουρκία οι εξελίξεις τους ξεπερνούν.
Τι μπορούν να πουν τώρα όσοι τουρκόφρονες στη Θράκη (μουσουλμάνοι βουλευτές, τουρκόφωνες εφημερίδες, μαϊμου-μουφτήδες και άλλοι) αρνούνται την ύπαρξή μας ή προπαγανδίζουν ανοησίες του τύπου ότι οι Πομάκοι είναι Τούρκοι; Η φράση του Ταγίπ Ερντογάν είναι για εμάς η καλύτερη πιστοποίηση της διαφοράς μας από τους Τούρκους. Η ίδια η Τουρκία αναγνωρίζει ότι δεν είμαστε Τούρκοι.
Πλησιάζει η ώρα κσι στην Ελλάδα, όπου πολλοί θα ντρέπονται για όσα κάνουν και για όσα δεν κάνουν (κυβέρνηση, βουλευτές, πανεπιστήμια κ.ά.). Η ιστορία δεν γυρνάει πίσω. Οι Πομάκοι θα επιβιώσουν είτε το θέλουν είτε όχι. Περιμένουμε και από τον Έλληνα πρωθυπουργό μια ανάλογη δήλωση αναγνώρισης της ύπαρξής μας!

Σεντάτ Μπίμπαση

Ετικέτες

29 Απριλίου 2010

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11859&Itemid=139

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?o
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Κάλεσμα στους Τούρκους να εποικίσουν τα νησιά του Α.Αιγαίου απευθύνει o νομάρχης Χίου! ption=com_content&task=view&id=11859&Itemid=139

Ετικέτες

Ελλειμματικό το ισοζύγιο | Άρθρα και Στήλες | Από την Ελευθεροτυπία

Ελλειμματικό το ισοζύγιο
Άρθρα και Στήλες Από την Ελευθεροτυπία
ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

28 Απριλίου 2010

Η αξία του αντιφασισμού

Η αξία του αντιφασισμού

του Θανάση Γιαλκετζη
enet.gr

24 Απριλίου 2010

Αρμενική γενοκτονία 24 Απριλίου 1915

Σήμερα είναι η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων υπηκόων της
Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Συμπληρώθηκαν 95 χρόνια από τον εκτοπισμό και τον σφαγιασμό των
Αρμενίων από την  κυβέρνηση των  Νεότουρκων.
Από το σύνολο των δυο εκατομμυρίων Αρμενίων εξαφανίστηκε το  1,5 εκατομμύριο του πληθυσμού.

Ετικέτες

18 Απριλίου 2010

Επιστολή κόλαφος του Καψή προς τον Δρούτσα

Επιστολή κόλαφος του Καψή προς τον Δρούτσα

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου θα με απέλυε εάν έκανα όλα αυτά και θα με έστελνε για... περαιτέρω. Και θα υπήρχαν τα περαιτέρω..."

Είναι γνωστό πως το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία απολύτως σχέση στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων και δη των Ελληνοτουρκικών, με το παλιό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Σε μία επιστολή κόλαφος, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γ. Καψής, επιπλήτει τον...



...σημερινό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κύριο Δ. Δρούτσα για τους χειρισμούς του στα Ελληνοτουρκικά (υπενθυμίζουμε πως ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος είχε αναφερθεί για τον κύριο Δρούτσα λέγοντας πως "θα πρέπει να του απαγορευτεί η είσοδος στην Κύπρο").

Έτσι, διαβάζουμε από ανοιχτή επιστολή του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Καψή (ΠΑΣΟΚ) προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα:

“Δεν θεωρώ τον εαυτό μου σοφότερο επειδή μια 8ετία χειρίστηκα… τα Eλληνοτουρκικά. Θέλω να σας πω σε ποιές περιπτώσεις ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε αστραπιαία και θα με παρέπεμπε σε εξεταστική επιτροπή για τα περαιτέρω. Και θα υπήρχαν περαιτέρω.”

Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου θα με απέλυε, αν τολμούσα:

α) Ν’αρχίσω οποιουδήποτε είδους συνομιλίες υπό τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli –και χωρίς να αρθεί προηγουμένως-, ευτελίζοντας τη χώρα μου και υποβιβάζοντάς την στην τάξη του Χατζηαβάτη.

β) Να τείνω οποιαδήποτε χείρα βοηθείας (πχ. υποστήριξη στην ΕΕ), πριν δοθούν πληροφορίες, εξηγήσεις, έστω μία συγνώμη για την εν ψυχρώ εκτέλεση 1.450 Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο…

γ) Να αρχίσω συνομιλίες για εμπορικές ή άλλες συμφωνίες “καλής θέλησης” πριν η άλλη πλευρά δεχτεί την άρση των συνεπειών της μυστικής πράξης 66 και την αποζημίωση των θυμάτων, όπως είχαμε συμφωνήσει με το μακαρίτη τον Οζάλ.” [...]

“Είναι γνωστό ότι έχετε συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση του σχεδίου Ανάν, το οποίο αποδοκίμασαν οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας. Η προσωπική μου γνώμη είναι για ότι για να υποστηρίξει κανείς ένα τέτοιο σχέδιο θα πρέπει να εμπίπτει σε μία από τις εξής κατηγορίες:

α) Να μην το έχει διαβάσει.
β) Να το έχει διαβάσει αλλά να μην το κατάλαβε.
γ) Να το υποστήριξε εν διατεταγμένη υπηρεσία”...


Διέρρευσε από :Περιοδικό Επίκαιρα, 18.03.2010



Ετικέτες

17 Απριλίου 2010

ΗΠΑ: "Η Τουρκία θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση"!

ΗΠΑ: "Η Τουρκία θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση"!


16-04-2010
Φαίνεται ότι με την εικόνα που δίνουν οι κυβερνώντες για την χώρα μας προς το εξωτερικό τους τελευταίους έξι μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες πίστεψαν ότι ξαναγίναμε τούρκικο βιλαέτι, κι έτσι η Χ.Κλίντον συνομιλεί με τον Α.Νταβούτογλου στην Ουάσιγκτον για το πως η "μαμά-Τουρκία" (σ.σ.: η Τουρκία που τα παιδιά της πεινάνε, ξυπόλυτα στους δρόμους) θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση"!
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάποιος Κρόουλι, ανέφερε στην σημερινή ανακοίνωσή του ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την Χίλαρι Κλίντον συζήτησαν το θέμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και ότι – άκουσον, άκουσον - «η Τουρκία επιθυμεί να βρει έναν τρόπο να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα μπορούσε να λάβει αυτή η βοήθεια, θα σας παρέπεμπα στην Τουρκία».
Αλήθεια ο εξευτελισμός της χώρας έχει πάτο;
Ο Κρόουλι ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το Κυπριακό και η κατάσταση στο Ιράκ, αλλά κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν όπου ο Νταβούτογλου κατέθεσε την τουρκική προσέγγιση, η οποία διαφοροποιείται σε σχέση με την επιβολή νέων κυρώσεων λόγω και της γειτνίασής της με το Ιράν και υποστηρίζει τη συνέχιση της διπλωματικής προσπάθειας.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε «κατανόηση για τις τουρκικές ευαισθησίες» -αλλίμονο!- σημείωσε ότι κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αναζήτησης λύσης είναι χρήσιμη, αλλά υπογράμμισε ότι η διεθνής κοινότητα καλείται να αναλάβει τις ευθύνες της.
Tο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πως αντιδρά σε όλα αυτά;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Ετικέτες

15 Απριλίου 2010

Α. Νταβούτογλου: «Περιφερειακή δύναμη η Τουρκία»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα συναντηθεί, σήμερα, με την Χ. Κλίντον στην Ουάσινγκτον, τόνισε ότι η χώρα του έχει συμφέροντα σε Ευρώπη, Ασία, Μ. Ανατολή, Καύκασο και Μαύρη Θάλασσα, ενώ τάχθηκε υπέρ της διπλωματικής λύσης στην κρίση με το Ιράν. Για τα ελληνοτουρκικά μίλησε για πρόοδο στις διμερείς σχέσεις, ενώ για το Κυπριακό έκανε λόγο για «χαμένη ευκαιρία» με το σχέδιο Ανάν.

Για ξεχωριστή στρατηγική σχέση που συνδέει τις ΗΠΑ και την Τουρκία έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σε ομιλία του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της Ουάσιγκτον, όπου κλήθηκε από τον συντονιστή, πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα, και μετέπειτα υφ. Εξωτερικών Μαρκ Γκρόσμαν, να αποσαφηνίσει τη θέση της χώρας του στο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Ο κ. Νταβούτογλου περιέγραψε την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη η οποία έχει σημαντικά στρατηγικά συμφέροντα στην Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, αλλά και στην Κασπία και τη Μαύρη Θάλασσα.
Αφού τόνισε ότι η χώρα του είναι αντίθετη στην κατασκευή πυρηνικών όπλων από το Ιράν, συμπλήρωσε ότι ταυτόχρονα θεωρεί πως κανένα κράτος δεν πρέπει να έχει πυρηνικό οπλοστάσιο στη Μέση Ανατολή αναφερόμενος ευθέως στο Ισραήλ.
Με αυτό το σκεπτικό επέμεινε ότι η καλύτερη προσέγγιση στο θέμα του Ιράν είναι η διπλωματική προσπάθεια και όχι οι κυρώσεις, και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η Άγκυρα.
Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι στο πρόσφατο παρελθόν η Τουρκία υπέστη σοβαρή οικονομική ζημία από τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στο επίσης γειτονικό της Ιράκ.
Στο πλαίσιο της προβολής της γνωστής θέσης περί μηδενικών προβλημάτων με τα γειτονικά κράτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επικαλέσθηκε και την πρόοδο που σημειώνεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την πρόσφατη συνάντησή του με τον Δημήτρη Δρούτσα στην Άγκυρα, και τη σχεδιαζόμενη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα όπου θα τον συνοδεύσουν δέκα υπουργοί.
Ερωτηθείς από τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, και πρώην συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τομ Μίλερ, για την προοπτική λύσης στην Κύπρο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εκτίμησε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν το 2004, και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η διεθνής κοινότητα να εξακολουθεί να στηρίζει την ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία το καταψήφισε, και να διατηρεί σε απομόνωση την τουρκοκυπριακή κοινότητα παρότι αυτή το υπερψήφισε. 
Ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι αποδέχθηκαν το σχέδιο στις διαπραγματεύσεις του Μπούργκενστοκ, αλλά δεν τάχθηκαν υπέρ της υπερψήφισής του όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, δηλαδή τα δημοψηφίσματα. Και χαρακτήρισε την εξέλιξη εκείνης της πρωτοβουλίας του ΟΗΕ ως άδικη. Ολοκλήρωσε, δε, την αναφορά του στο Κυπριακό σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει ενθαρρύνει τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να αναζητήσει ειλικρινά λύση, και στο πλαίσιο αυτό ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κατέθεσε τον Ιανουάριο συμβιβαστικές προτάσεις, αλλά εκτίμησε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει κίνητρο να πράξει το ίδιο και επιμένει σε ανοιχτές συνομιλίες χωρίς χρονοδιάγραμμα.
Τέλος, ερωτηθείς για την ελεύθερη λειτουργία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση της τουρκικής πολιτείας να διασφαλίσει τη θρησκευτική ελευθερία, υποσχέθηκε να καταβάλει προσπάθειες για να βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά δεν αποδέχθηκε την οικουμενικότητα του θεσμού λέγοντας ότι με βάση τη συνθήκη της Λωζάννης ο Πατριάρχης πρέπει να είναι Τούρκος πολίτης
enet.gr 15/4/2010

Ετικέτες